O MENI

Erg. Marko Lovše, dipl. ing.

Ergonomist Marko

Zdravo!

Kako ti lahko pomagam?

Verjamem, da si že marsikaj veš o meni preko spletnega iskanja, vendar bi rad tukaj dodal še nekaj podrobnosti o meni, ki jih verjetno stran Google ne pozna.

Kot otrok sem zelo hitro rasel, v povprečju za 5 do 10 cm na leto. Hitro sem postal visok, kar je prinašalo nekaj težav. Oblačila so mi postajala prekratka, obutev pretesna, postelje prekratke, mize premajhne in stoli neprimerni. Težko sem našel primerno kolo, še težje pa avto, v katerega bi se udobno usedel.

Ko sem odrastel, sem večino svojih potrebščin kupoval v tujini, kjer je bila ponudba primernejša za nekoga mojih mer. Pohištvo sem si moral naročiti po meri, kolo pa sem prilagajal z improvizacijami, da mi je bilo dovolj veliko.

Leto za letom sem se prilagajal, dokler nisem prišel v pisarno, kjer so bile miza, stol, računalniška miška, tipkovnica in zaslon, za nekoga normalno prilagojeni, a zame ne.

Na začetku je bilo vse v redu, vendar po enem letu dela so se začele pojavljati težave s hrbtenico, bolečine v križu in ujeti živci zaradi nepravilnega sedenja. Takrat sem spoznal, da moram nekaj spremeniti.  Spoznal sem, da moram prilagoditi stvari meni. Da sem kot človek na prvem mestu in da si delovno okolje in dom prilagodim. 

Zato sem se odločil nadgraditi znanje. V letu dni sem se iz administratorja prelevil v strokovnjaka za varnost in zdravje pri delu.

A to mi še ni bilo dovolj, zato sem čez nekaj let svoje znanje nadgradil še s certifikatom, da postanem Ergonomist Marko – strokovnjak za dobro počutje na delovnem mestu in doma.

Ko sem se razvijal v strokovnjaka, sem se najprej osredotočil nase.  Prilagodil sem si delovno in in domače okolje.

Recimo dvignil sem pisarniško mizo. V kuhiunji sem dvignil pult iz standarda 70 cm na 100 cm. Postelja je postala višja – do višine kolen in daljša za približno 30 cm od standardne 190 cm.

Ko sem vse uredil in prilagodil sebi, sem začel razmišljati o mojih  sorodnikih, prijateljih in seveda tudi o Tebi.

Danes se že več kot 15 let ukvarjam z ergonomijo – prilagoditvijo in ureditvijo delovnega mesta in doma, delovnega časa, počitka, dopusta.

Da o ergonomiji razmišljam tudi pri nakupu avta, novega pohištva, adaptaciji sobe, stanovanja, hiše.

Pa tudi pri delu, ali pravilno sedim, je moje telo v prisilni drži, ali pravilno dvigujem bremena, sem sposoben prenašati ljudi.

Ko pogledam nazaj, se zavedam, kako daleč sem že prišel in koliko ljudem sem že pomagal.

Kot Ergonomist Marko – želim poskrbeti za vsakogar, ki se zaveda, da je kot človek na prvem mestu. Da je  pripravljen (po) skrbeti za  zdravje in dobro počutje, da se pri delu dobro počuti. 

Kajti če ergonomijo, varnost, zdravje in dobro počutje združim v eno celoto, lahko rečem, da bom kot človek zadovoljen, srečen in maksimalno produktiven.

**Pridruži se mi in naredimo preventivni posvet za tvoje delovno mesto in dom! Skupaj lahko poskrbimo za zdravje, dobro počutje in produktivnost. Kontaktiraj me za več informacij.**

lep pozdrav

Ergonomist Marko 

Dovoljenja za področje varnosti in zdravja pri delu

Strokovna izobrazba

VARNOST IN ZDRAVJE PRI DELU

  • strokovni izpit iz varstva pri delu pri Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pod številko 60415-1/2010/213 z dne 15.11.2010

DOBRO POČUTJE NA DELOVNE MESTU

  • Študij ergonomije – dobro počutje na delovnem mestu – Colorado university – ZDA
  • Šola vitke proizvodnje – SIQ Slovenija

Zakaj počnem kar počnem?

Ko zaradi svoje višine in dolžine telesnih dimenzij doživiš neskladje med dolžino lastnega telesa in višino pohištva doma (višina pulta v kuhinji in višino podbojev vrat, vsake hiše v katero stopiš) ali pa višino pisalne mize, višino sedala stola ali pa oddaljenost ekrana od oči, hitro ugotoviš, da se standardne višine in oddaljenosti ne ujemajo s tvojimi telesnimi dimenzijami, ker meriš 203 cm.

Ker se nenehno ukvarjam s temi dimenzijami in se počutim, da se povsod moram prilagoditi sem ugotovil, da okoli mene obstajajo še ljudje, ki imajo podobne težave kakor jih imam sam in tudi njim želim poiskati pravo rešitev za njihov problem. 

Vizija

  • Postati svetovno znan Ergonomist Marko
  • Pomagati reševati večplastne probleme s področja ergonomije, varnosti in zdravja pri delu, na delovnem mestu in doma.
  • Pomagati podjetjem in posameznikom do zadovoljnega in maksimalno produktinega dela,  a hkrati ugodnega in udobnega delovnega in domačega okolja ter dobrega počutja posameznika.

Poslanstvo

Moje poslanstvo je, da ponujam praktično uporabne ergonomske rešitve za večplastne probleme pri delu, na delovnem mestu in doma. 

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko vidite in nastavite, kateri piškotki se naložijo na stran ob vsakem obisku.

Nujni piškotki za delovanje spletne strani.

Piškotki, ki so obvezni za pravilno delovanje spletne strani
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
Scroll to Top
Scroll to Top