O MENI

Marko Lovše
Erg. Marko Lovše, dipl. ing.

Strokovnjak za varnost, zdravje in dobro počutje na delovnem mestu

Zdravo! Kako vam lahko pomagam? Koga iščete? Mene, super.

Verjamem, da ste marsikaj od strica Googla že zvedeli o meni. Vendar, bom na tem mestu vseeno dodal še nekatere podrobnosti o sebi, ki jih stric Google žal ne ve.

Kot otrok sem zelo hitro rastel. Povprečno med 5 in 10 cm na leto. Kar naenkrat sem pridobival na višini. S tem so pa nastajale težave. Oblačila so mi vsako leto bila vse krajša in krajša, obutev vse tesnejša in tesnejša, da o dolžini postelje, višini mize,  premajhnem stolu sploh ne govorim.Težko sem dobil tudi kolo in še težje sem se usedel v kakšen avto.

Ko sem odraščal,  sem večino stvari za življenje kupoval v tujini,  ker je bila izbira za takšne dolgine kot sem jaz, dovolj velika. Pohištvo v svoji sobi sem naredil po meri. Na kolo sem delal marsikatere improvizacije, da mi je bil dovolj velik.

Minevala so leta, dokler nisem prišel v pisarno, kjer sem imel mizo, stol, miško, tipkovnico in ekran. Na začetku dela še ni bilo nič posebnega, nič me ni bolelo, vse je bilo okej.

Po enem letu pisarniškega dela, pa so se začele pojavljati prve težave na hrbtenici, bolel me je križ in vkleščen sem imel živec zaradi nepravilnega sedenja. Šele takrat sem se zavedal, da moram nekaj spremenit in zase poskrbet.

V tem enem letu sem od administratorja zrastel v strokovnjaka za varnost in zdravje pri delu.

Vendar se s tem nisem zadovoljil in čez kakšno leto svoje znanje nadgradil še s Strokovnjakom za dobro počutje na delovne mestu.

Ko sem tako dozoreval v znanju, sem seveda najprej začel prilagajati delovno mesto in neposredno tudi domače okolje sebi. Ko sem uredil sebi delovno mesto in domače okolje sem pomislil, še na svoje sorodnike, prijatelje in seveda tudi nate, dragi bralec in draga bralka.

Danes se z varnostjo pri delu, zdravjem in dobrim počitjem na delovnem mestu ukvarjam že več kot 10 let. Zase lahko rečem da sem Strokovnjak za varnost, zdravje in dobro počutje na delovnem mestu. Ko pogledam 10 let nazaj, lahko samo pomislim: Super, kako dolgo pot sem že prehodil in koga vse sem na tej poti življenja že srečal in komu vse sem že pomagal.

Kot strokovnjak za varnost, zdravje in dobro počutje na delovnem mestu želim (po)skrbeti za vsakogar, ki se v svojem življenju (delu, vožnji, počitku, spanju, rekreaciji, športu) zaveda, da je kot človek na prvem mestu, da se življenje vrti okoli njega, da je pripravljen skrbeti za svojo varnost, da želi biti zdrav tudi ko so drugi bolni in se pri svojem delu in na svojem delovnem mestu dobro počuti.

Kajti če varnost, zdravje in dobro počutje združim v eno celoto, lahko rečem da bom kot človek zadovoljen, srečen in maksimalno produktiven.

Dovoljenja za področje varnosti in zdravja pri delu

Strokovna izobrazba

VARNOST IN ZDRAVJE PRI DELU

  • strokovni izpit iz varstva pri delu pri Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pod številko 60415-1/2010/213 z dne 15.11.2010

DOBRO POČUTJE NA DELOVNE MESTU

  • Študij ergonomije – dobro počutje na delovnem mestu – Colorado university – ZDA
  • Šola vitke proizvodnje – SIQ Slovenija

Zakaj počnem kar počnem?

Ko zaradi svoje višine in dolžine telesnih dimenzij doživiš neskladje med dolžino lastnega telesa in višino pohištva doma (višina pulta v kuhinji in višino podbojev vrat, vsake hiše v katero stopiš) ali pa višino pisalne mize, višino sedala stola ali pa oddaljenost ekrana od oči, hitro ugotoviš, da se standardne višine in oddaljenosti ne ujemajo s tvojimi telesnimi dimenzijami, ker meriš 203 cm.

Ker se nenehno ukvarjam s temi dimenzijami in se počutim, da se povsod moram prilagoditi sem ugotovil, da okoli mene obstajajo še ljudje, ki imajo podobne težave kakor jih imam sam in tudi njim želim poiskati pravo rešitev za njihov problem. 

Vizija

  • Postati iskan strokovnjak za varnost, zdravje in dobro počutje na delovnem mestu in doma
  • Postati sinonim za učinkovite celovite rešitve na področju varnosti pri delu, zdravja in dobrega počutja na delovne mestu
  • Pomagati reševati probleme s področja varnosti, zdravja in dobrega počutja pri
  • Podjetju omogočiti zdrave in zadovoljne delavce, ki bodo svoje delo opravljali varno, zdravo, zadovoljno in maksimalno produktivno.

Poslanstvo

Moje poslanstvo je, da rešujem vsakdanje in vse življenjske probleme in ponujam rešitve za varno delo, kakovostno zdravje in dobro počutje na delovne mestu in doma.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko vidite in nastavite, kateri piškotki se naložijo na stran ob vsakem obisku.

Nujni piškotki za delovanje spletne strani.

Piškotki, ki so obvezni za pravilno delovanje spletne strani
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
Scroll to Top
Scroll to Top